Plaja Barceloneta

Plaja Barceloneta

Desemnarea Barcelonei gazdă a Jocurilor Olimpice din 1992 a mobilizat rapid autoritățile locale și regionale. Zona industrială cenușie de la nord de Barceloneta a fost aleasă ca loc pentru punerea în practică a îndrăznețului proiect Nova Icària. Pe o suprafață de 65 de hectare în doar câțiva ani a luat naștere Vila Olímpica, un complex bine pus la punct, cu construcții rezidențiale care să poată găzdui aproximativ 15.000 de persoane, clădiri de birouri, centre sportive, spital, parcuri, locuri de distracție, port și plaje. Construcțiile sunt eclipsate de Torre Mapfre și Hotel Arts Barcelona, doi zgârie-nori proiectați de Iñigo Ortiz și Enrique de León, respectiv Bruce Graham.

În fața Hotel Arts tronează El Peix (Peștele), o sculptură gigantică (54 m lungime și 35 m lățime) care poartă semnătura celebrului arhitect Frank Gehry. Suprafață sa din oțel inoxidabil străluceste sub soare catalan și își schimbă aspectul în funcție de lumină și de condițiile meteorologice.

Mai multe informații puteți afla din ghidul turistic Barcelona, din colecția Călător pe mapamond, care numără peste 30 de titluri.

Etichete: Barcelona

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code