Top 3 atracții din Lisabona

Top 3 atracții din Lisabona

Alfama, Mosteiro dos Jerónimos, străzi înguste, abrupte și șerpuite, fado, calçada portuguesa, clădiri cu fațade împodobite cu azulejos, funiculare, miradouros, coline, Rio Tejo (Tagus), dar și poduri impresionante, uriașul Oceanário, nenumărate muzee, galerii de artă, centre culturale și comerciale compun imaginea inconfundabilă a Lisabonei, numită adesea cidade branca, datorită luminii sale minunate.

Chiar și dacă aveți la dispoziție doar câteva zile în acest oraș superb, nu ar trebui să ratați:Mosteiro dos Jerónimos
Capodoperă a stilului manuelin, Mosteiro dos Jerónimos reprezintă un simbol al puterii și bogăției Portugaliei în Era dos Descobrimentos (Epoca Descoperirilor). Monumentala construcție ridicată în secolul al XVI-lea a fost inclusă în 1984 în Patrimoniul Mondial UNESCO.


Castelo de São Jorge
Vatră a capitalei portugheze și emblemă a orașului, Castelo de São Jorge este deschis tot timpul anului, oferind vizitatorilor posibilitatea de a face o incursiune în istoria Lisabonei și de a lua parte la spectacole de teatru, concerte și expoziții.


Museu Calouste Gulbenkian
Cel mai mare muzeu din țară și unul dintre cele mai mari din lume, Museu Calouste Gulbenkian găzduiește extraordinare colecții de artă egipteană, greacă, romană, islamică, orientală și europeană. Fundația care îl administrează este susținătoarea și inițiatoarea a numeroase proiecte
culturale atât în Lisabona, cât și în restul țării.

Mai multe informații puteți afla din ghidul turistic Lisabona, din colecția Călător pe mapamond, care numără peste 30 de titluri.

Etichete: atracții Lisabona

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code