Shanghai

Shanghai

Shanghaiul, cu ale sale 23 milioane de locuitori, este de o imensitate care depăşeşte imaginaţia europeanului. Să mergi o oră şi jumătate cu metroul sau chiar mai mult şi să te afli tot în Shanghai…Să ajungi într-un cartier cu 2 milioane de locuitori, care să ţi se pară tot centru…

Mulţi turişti alocă acestui oraş doar 2-3 zile şi se limitează la a vizita Oraşul Vechi cu celebra grădină YuYuan, unul-două temple mai mediatizate din centru, precum şi zona modernă Lujiazui.

Shanghaiul este însă mult mai mult.

În cele opt zile de şedere efectivă acolo am vizitat şi am văzut foarte mult şi tot au mai rămas obiective pentru cel puţin un timp dublu de vizitare! Sigur că, în funcţie de interes, fiecare îşi gospodăreşte timpul cum poate, dar acest oraş este atât de bogat în obiective, fie ele muzee, grădini şi parcuri, orășele pe apă din împrejurimi, cartiere deosebite, încât e imposibil să spui că ai văzut Shanghaiul după doar opt zile!

Am zgâriat doar suprafaţa, cum se spune, abia mi-am deschis apetitul, încât o altă excursie acolo s-ar impune…

Să nu exagerez însă şi să mă bucur de ceea ce am reuşit să văd şi nu a fost tocmai puţin: patru din cele cinci grădini clasice, două parcuri tematice, două dintre cele mai interesante muzee, trei oraşe pe apă, două pieţe, unsprezece temple şi pagode. Nu le consider recorduri personale, e doar un mod de a sistematiza şi de a realiza cu ce mi-am îmbogăţit sufletul şi mi-am lărgit aria cunoașterii."

Text: Adriana Ritt

http://travelinghawk.me/wp/

Etichete: Shanghai

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code