Hallstaat, Austria

Hallstaat, Austria

Trei sunt atuurile care propulsează acest oraș între cele mai populare destinații turistice nu doar din Salzkammergut, dar și din toată Austria.

Primul este reputația sa istorică. Exploatarea sării în această zonă încă din Neolitic l-a transformat într-un centru arheologic atât de bogat încât istoricii au denumit după el perioada istorică cuprinsă între secolul VIII-lea și secolul VI-lea î.Hr. Al doilea atu îl constituie decorul său încântător, format de crestele abrupte ale Dachstein și Hallstättersee, în apele căruia se oglindesc casele sale pastelate, iar cel de-al treilea Salzbergwerk, cea mai veche mină de sare cunoscută din lume.

Deși de multe ori aglomerat, Hallstaat este superb, cu străzile și piațetele sale pietruite, în pantă, inundate de flori și viță de vie.

Acest superb oraș al regiunii Salzkammergut este cunoscut și pentru procesiunea de Corpus Christi – Fronleichnahm – care pornește de la Biserica Parohială, traversează piața centrală și continuă cu o defilare pe lac, în ambarcațiuni frumos împodobite.

Mai multe informații găsiți în ghidul turistic Austria, din colecția Călător pe mapamond.

Etichete: Austria

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code