Impresii de vacanță de la câștigătorii concursului Călător pe mapamond din luna mai

Impresii de vacanță de la câștigătorii concursului Călător pe mapamond din luna mai

....o calatorie facuta acum cativa ani in Franta a fost cea care ne-a schimbat viziunea asupra calatoriilor noastre

Am intrat in Franta din Germania si dupa 6 km am iesit de pe autostrada, facand la stanga spre Lyon. Am setat GPS-ul numai pentru drumuri secundare si am baleat intre Valea Loirei si coasta nordica a Frantei. Am innoptat unde ne-am simtit obositi, am gasit cazare inclusiv in case de localnici, am mancat la birturi locale, am cunoscut oameni, multi oameni! Evident ca am vizitat orice obiectiv turistic care ne-a iesit in cale.

Asadar, in urma acestei calatorii am stabilit cateva repere: in primul rand, nu conteaza destinatia, atata vreme cat hotararea ne apartine, poti cunoaste o tara doar daca vei cobori de pe autostrazi, trebuie sa accepti ce iti poate oferi o anumita zona (mancare, bautura, cazare), nu fiti indoctrinati de faptul ca romanii sunt prost vazuti in strainatate, sa aveti bani si numerar (bancnote sub 50 euro) si card (pentru diverse automate, inclusive hoteluri si benzinarii) si cel mai important este sa fiti impacati cu alegerea facuta!

Text: Cristian Oprea

...fiecare [destinatie] m-a fascinat in felul ei...

Malta, o tara minunata cu un relief pe care nu il indrageste orice turist, plajele sunt micute, cu multa piatra, nisip mai putin. Mergand la pas (pe alocuri cu autobuzul), am descoperit o tara plina de istorie foarte frumoasa, oameni minunati si foarte pritenosi. Din dorinta de a afla cat mai multe despre Malta am ajuns sa vizitam locuri in care turistii sunt mai rari si am descoperit povesti si locuri minunate, chiar am vizitat un sat de mestesugari unde am intalnit un domn foarte prietenos care ne-a aratat cum se fac bijuteriile din argint filigranat (am stat vreo 2 ore in atelierul domnului absoult fascinati). Gozo este si ea fermecatoare, cu un pic mai multa verdeata decat Malta, dar cu la fel de multa istorie. Am reusit sa vizitam si faimoasa "Blue Lagoon", frumoasa, dar mult prea aglomerata de turisti. Insula Cominotto e cea mai mica dintre cele trei, dar e si ea frumoasa in felul ei. Parcurgand Cominotto la pas pe o caldura insuportabila am gasit "Crystal Lagoon". Cum ii spune si numele, are o apa limpede ca si cristalul si privita de sus de pe stanca este ca si rupta dintr-un film de dragoste.

Regiunea Algarve este regiunea de sud a Portugaliei. Relieful este un pic asemanator cu cel al Maltei, adica e stancos, dar nu numai. Plajele sunt pe toate gusturile, adica sunt si plaje mari de nisip, dar sunt si multe plaje mai micute foarte spectaculoase. Plajele care mi-au placut mie cel mai mult au fost plaja Marinha, o plaja mai micuta cu nisip, dar inconjurata de un relief stancos absolut unic si faimoasa plaja Benagil (plaja ca o pestera cu o mare descizatura spre cer deasupra), care este o plaja la care poti ajunge doar inotand sau mergand cu barca. In vacanta din Algarve am ajuns si la capatul lumii, mai exact la capatul cel mai sud-vestic al Europei Continentale, "Cabo de Sao Vicente", iar ca si amintire avem certificat care ne aminteste mereu de aceasta aventura.

Text: Alexandra Sustra

Capitala Portugaliei este unul dintre cele mai fermecătorea orașe europene.

Întotdeauna m-a atras Lisabona. Mi s-a părut că are o aură aparte, dată de faptul că de aici au pornit unii dintre cei mai importanți cuceritori ai Lumii Noi. Vizitând-o am descoperit că are o mulțime de muzee și monumentele de arhitectură remarcabile (Mănăstirea Ieronimilor, Turnul Belem, Castelul São Jorge, Muzeul Calouste Gulbenkian, Muzeul Fado), dar și alte atracții, cum ar fi străzi labirintice (mai ales în Alfama, un cartier vechi absolut superb), miradouro romantice (un fel de terase panoramice, de obicei umbroase), tramvaie de epocă, baruri de fado, cofetării cu produse delicioase și multe, multe boutique-uri șic pe gustul tuturor amatorilor de modă și design.

Ca să te bucuri cum trebuie de toate atracțiile acestui oraș ai nevoie de timp, energie și încălțăminte comodă.

Text: Ioana Șimon

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code