Plaza de Santa Ana din Las Palmas, Gran Canaria

Plaza de Santa Ana din Las Palmas, Gran Canaria

Plaza de Santa Ana din Las Palmas, trasată în secolul al XVI-lea, a fost de-a lungul timpului scena unor evenimente politice importante, precum separarea provinciilor în 1927, și constituie în fiecare an gazda procesiunilor de Paște și de sărbătoarea Corpus Christi.

Este păzită de câțiva câini din bronz, care amintesc de legenda despre originea numelui Insulelor Canare, și dominată de Catedral de Santa Ana. Vizavi de aceasta tronează Las Casas Consistoriales (Primăria Veche), o clădire neoclasică realizată în 1856 de arhitectul Juan Daura pe locul celei din 1525, distruse de flăcări în 1842. Birourile administrative au fost transferate în districtul Ciudad Jardín, iar Casas Consistoriales este folosită astăzi doar pentru întrunirile consiliului municipal și ceremonii importante.

În stânga se află sediul Archivo Histórico Provincial, odinioară locuința istoricului José de Viera y Clavijo, iar în dreapta Casa Regental (secolul al XVI-lea), sediul președinției Înaltei Curții de Justiție, și Palacio Episcopal, o clădire din secolul al XVI-lea extinsă în mai multe rânduri, cu o fațadă în stil mudéjar executată de Juan Ponce de León.

La două minute de Plaza de Santa Ana spre sud găsiți El Museo Canario, iar spre est Museo Casa de Colón.Pentru mai multe detalii, consultaţi ghidul Gran Canaria.Etichete: Gran-Canaria

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code