3 locuri de neratat în Maroc

3 locuri de neratat în Maroc

1. Aït-ben-Haddou
Cu construcțiile sale roșcate, din pământ bătut, ksar-ul Aït-ben-Haddou, odinioară punct strategic pe ruta Sahara – Marrakech, pare încremenit în timp. Declarat patrimoniu UNESCO și restaurat parțial, este astăzi mai mult platou
de filmare și muzeu în aer liber. Lawrence al Arabiei (1962), Iisus din Nazaret (1977) și Gladiatorul (2000) sunt doar câteva dintre producțiile celebre turnate aici.

2. Volubilis
Deși secole la rând a fost folosit ca sursă de materiale pentru Meknès și alte orașe din zonă, Volubilis, reședința administrativă a provinciei romane Mauritania Tingitana, între 40 și 280, este indiscutabil cel mai important sit arheologic din Maroc. Pentru specificul dezvoltării urbane la frontierele Imperiului Roman, pentru autenticitate și bogăția mărturiilor epigrafice a fost declarat în 1997 Patrimoniu Mondial UNESCO.

3. Tăbăcăriile Chouwara din Fès
Chouwara nu este doar cea mai mare, dar și cea mai veche și mai pitorească dintre cele patru tăbăcării care mai funcționează în Medina din Fès. Vasele mari din piatră, asemenea celulelor unui fagure, cu vopsea roșie, galbenă, verde, albastră, portocalie etc., în care sunt ținute pieile, constituie o priveliște unică.

Puteți afla mai multe din ghidul turistic Maroc.

Etichete: Maroc

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code