Castelul din Praga

Castelul din Praga

Situat în cel mai înalt punct de pe malul vestic al râului Vltava, de unde domină întregul oraș, Castelul din Praga a fost fondat în secolul al IX-lea de prințul Bořivoj din dinastia Přemyslid (Přemyslovci) ca reședință a regilor Boemiei.

De-a lungul timpului a fost modificat radical de patru ori, fiind reconstruit complet după devastatorul incendiu din 1541. Stilul variază de la cel romanic, din secolul al X-lea, trecând prin cel gotic, din secolul al XIV-lea, când a fost remodelat sub Carol al IV-lea, și cel renascentist, din secolul al XVI-lea, când aici s-a aflat curtea Habsburgilor, până la cel neoclasic, al fațadei din 1753-1775, datorată reconstrucției demarate în timpul domniei împărătesei Maria Thereza, și cel baroc.
De la o simplă fortăreață din lemn apărată de valuri de pământ, Pražský Hrad a trecut la statutul de reședință regală și capitală a Sfântului Imperiu Roman. Din 1918 este reședință prezidențială a Republicii Cehe.

Se întinde pe suprafața de 70.000 m2 și are lungimea de 570 m și lățimea de 128 m, fiind – potrivit Cărții Recordurilor – cel mai mare castel medieval din lume. Este format din 3 curți și mai multe piețe, orientarea în cadrul acestui complex labirintic fiind destul de complicată.

Rezervați-vă pentru vizitarea complexului Castelului din Praga cel puțin o zi întreagă; principalele atracții din cadrul lui sunt: Catedrala St. Vitus (Katedrála Sv. Víta), Vechiul Palat Regal (Starý Královský Palác), Bazilica Sf. Gheorghe (Bazilika Sv. Jiří), Mănăstirea Sf. Gheorghe (Klášter Sv. Jiří), Galeria Castelului (Obrazárna Pražského hradu), Capela Sfintei Cruci (Kaple sv. Kříže) și Grajdurile Imperiale (Císařská konírna), toate accesibile vizitatorilor.

Există două tipuri de bilete: Turul Lung, care include Catedrala Sf. Vitus, Vechiul Palat Regal, expoziția permanentă Istoria Castelului Praghez, Bazilica Sf. Gheorghe, Mănăstirea Sf. Gheorghe, Ulița Aurarilor cu Turnul Daliborka, Galeria de Pictură, Turnul Pulberăriei și Palatul Rosenberg, și Turul Scurt, care include numai Catedrala Sf. Vitus, Vechiul Palat Regal, Bazilica Sf. Gheorghe și Ulița Aurarilor cu Turnul Daliborka.

Puteți citi mai mult în ghidul Praga.

Etichete: Praga

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code