Insula Iepurelui, Sankt Petersburg

Insula Iepurelui, Sankt Petersburg
Mica Zaiaci Ostrov (Insula Iepurelui), pe care se găsește Fortăreața Petru și Pavel, cea mai veche construcție din Sankt Petersburg, este considerată locul de naștere a capitalei imperiale de pe malul Nevei. Aici a început istoria orașului, pe 27 mai 1703.

Atipica Catedrală Sf.Petru și Pavel, în stil occidental, din centrul complexului, unde se odihnesc țarii din dinastia Romanov, începând de la Petru cel Mare până la Alexandru al III-lea, a devenit emblema orașului și poate fi reperabilă de departe după fleșa ei care atinge înălțimea de 123 m – neîntrecută de nici o altă clădire din centru.

Reputația fortăreței, care a devenit una dintre cele mai temute închisori politice din imperiul rus, s-a șters între timp, iar astăzi complexul găzduiește expoziții permanente și temporare și numeroase evenimene, printre care un festival de jazz, un festival de sculpturi în nisip, vara, și un festival de sculptură în gheață, iarna. La amiază este respectată tradiția salvei de tun trase din Bastionul Narîșkin; în fiecare sâmbătă din sezonul estival, aceasta este urmată de spectacolul schimbării gărzilor.

Etichete: Sankt-Petersburg

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code