Passeig Marítim de la Barceloneta

Passeig Marítim de la Barceloneta

Barcelona a avut o promenadă la marginea mării încă din 1959, dar nu i-a acordat prea mare atenție, pentru că era mai înaltă decât construcțiile rezidențiale din apropiere și greu accesibilă. Cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1992 coasta a fost reamenajată și transformată în perla orașului.


Lucrările au continuat și după aceea. S-a mărit spațiul pietonal, s-au plantat palmieri, s-a curățat apa, s-au deschis chiringuitos (baruri de plajă) și cluburi și au fost instalate o serie de sculpturi contemporane: Homenaje a la Natación, o compoziție realizată de Alfredo Lanz, Una habitació on bsempre hi plou (Camera unde plouă mereu), de Juan Muñoz, dar și L’Estel Ferit (Steaua Rănită), o lucrare prin care artista germană Rebecca Horn evocă vechile baruri situate pe plajă înainte de transformarea zonei.

Puțin mai încolo, pe Carrer de l’Almirall Cervera, puteți vedea Crescendo appare, de Mario Merz, și la capătul Passeig de Borbó Evocació marinera, de Josep Maria Subirachs. Ultima a fost realizată în 1960 și este printre primele sculpturi contemporane instalate în oraș.

Mai multe informații în ghidul turistic Barcelona din colecția „Călător pe mapamond”.

Etichete: Barcelona

1Comentarii

  • Avatar
    Adina M.
    aug 31, 2020

    Superba plajă din Bracelona.

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code