Informații pentru românii care merg în vacanță în Cipru în perioada următoare

Informații pentru românii care merg în vacanță în Cipru în perioada următoare

Potrivit agenției cipriote de presă CNA, autoritățile din Cipru au împărțit țările de unde așteaptă turiști, în perioada următoare, în două categorii: A și B.

Începând cu 20 iunie, persoanele care sosesc din ţările din categoria A nu au restricţii de călătorie, dar cei din ţările din categoria B trebuie să facă în ţara de origine un test Real Time PCR (pentru diagnosticarea COVID-19), cu 72 de ore înainte de călătorie.

Certificatul de testare PCR este necesar la îmbarcarea în avion şi la controlul de frontieră la destinaţie. Testarea se poate face și la sosirea pe aeroporturile din Cipru, dacă ţară de unde vin turiștii nu pune la dispoziţia teste Real Time PCR pe scară largă.

Țările din categoria A sunt Austria, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Germania, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Ţările din categoria B sunt Israel, Polonia şi România.

Astfel, turiștii români care vor călători în Cipru în perioada următoare trebuie să facă un test Real Time PCR cu 72 de ore înainte de călătorie.

La clinicile private din România prețul unui astfel de test este între 275 și 390 lei.

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code