Santana, una dintre atracțiile de neratat din Madeira

Santana, una dintre atracțiile de neratat din Madeira

Pentru toată lumea Santana este sinonimă cu inconfundabilele palheiros, construcții tradiționale madeireze, cu acoperișul din paie, al căror model datează din secolul al XVII-lea. Este singurul loc de pe insulă în care aceste casas de colmo au supraviețuit într-un număr atât de mare.

Santana are 100 de asemenea case de formă triungiulară, iar una dintre ele, situată în Sítio do Serrado, găzduiește centrul de informare turistică. Cu tocurile ușilor și ale ferestrelor vopsite în culori strălucitoare (de obicei, albastru și roșu), casele al căror acoperiș de paie ajunge până la pământ au devenit un fel de brand al regiunii.

Câteva din Santana – cărora li s-au adus îmbunătățirile de rigoare – servesc în continuare drept locuințe, însă majoritatea celor risipite în împrejurimi sunt astăzi folosite mai degrabă pentru a adăposti vitele, originalul lor acoperiș fiind înlocuit cu unul banal din tablă. Santana mai este cunoscută și ca Grădina Nordului, pentru că aproape că nu există casă fără o fermecătoare grădină tradițională (canteiro), cu poteci pavate cu piatră.

Puteți citi mai multe în ghidul turistic Madeira.

Etichete: Madeira

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code