Proiecția filmului documentar și vernisajul expoziției de fotografie MARAMUREȘ – ȚARĂ VECHE, ȚARĂ NOU, de Florin Andreescu, la ICR

Proiecția filmului documentar și vernisajul expoziției de fotografie MARAMUREȘ – ȚARĂ VECHE, ȚARĂ NOU, de Florin Andreescu, la ICR

Editura și Casa de producție Ad Libri și Institutul Cultural Român din București lansează o invitație pentru joi, 16 martie 2017, la ora 18:30, la proiecția filmului documentar și vernisajul expoziției de fotografie MARAMUREȘ – ȚARĂ VECHE, ȚARĂ NOUĂ, de Florin Andreescu.

Maramureș – țară veche, țară nouă (un film de Florin Andreescu, comentariu Dana Ciolcă, lectura Mihai Gruia Sandu, montaj Alexandru Stănescu) prezintă Maramureșul de azi, o lume în transformare, în care stilul de viață simplu și formele vechi de cultură coexistă cu modelele și obiceiurile aduse de tinerii care muncesc în străinătate și care vor să beneficieze de produsele și facilitățile societății moderne.

La eveniment, care va avea loc în prezența realizatorilor filmului, cercetătorii etnologi dr. Ana Bârcă și dr. Doina Ișfănoni vor participa la un schimb de gânduri și opinii despre Maramureșul zilelor noastre.

Maramureș – țară veche, țară nouă (88 min) a apărut în noiembrie 2016 pe DVD, în limba română, cu subtitrare în engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană. Este al treilea din seria documentarelor culturale prin care fotograful Florin Andreescu radiografiază România, o lume atipică, aflată în fața provocărilor secolului XXI.

Primul film, România, pas cu pas (82 min), apărut în 2014 pe DVD, este o cronică cinematografică autentică a României actuale.

Cel de-al doilea, La pas prin București (76 min), lansat în 2015, prezintă capitala zilelor noastre: haotică, agitată și derutantă, etalând cu aceeași nonșalanță bijuterii arhitecturale din Belle Époque, mărețele „înfăptuiri" ceaușiste și semnele unei economii capitaliste cu puternică amprentă locală.

Florin Andreescu a fost la începutul anilor '90 inginer de sunet la Studioul Cinematografic București (Buftea), pentru ca apoi să facă parte din echipa care a înființat secția de Multimedia din cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București. În ultimii 17 ani s-a dedicat activității editoriale devenind un lider de necontestat pentru albumele fotografice cu subiecte românești.

Etichete: Maramureș

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code