Ponte de Lima, Portugalia

Ponte de Lima, Portugalia

Ponte de Lima este numit după podul de piatră care traversează aici râul Lima, o construcție medievală (secolul al XIV-lea), dar care integrează 4 arcade din fostul pod roman afl at odinioară pe acest loc. Chiar la capătul nordic al podului se deschide piața centrală a orașului – Largo de Camoes – tipic portugheză, cu nelipsita fântână renascentistă în mijloc și un turn crenelat, decorat cu o compoziție din azulejo cu inscripția „Cabras săo, Senhor!” (Sunt capre, Senior!), ce face referire la o anecdotă despre Afonso Henriques, care odată a fost gata să atace o turmă de bcapre, crezând că sunt mauri.

Torre de Sao Paulo făcea parte din fortifi cațiile din secolul al XIV-lea, ca și Torre de Cadeira Velha, afl at mai spre est. Odinioară închisoare, acesta este azi spațiu expozițional și sediul Biroului de Informare Turistică.

Puteți afla mai multe din ghidul turistic Portugalia.

Foto: ©John Copland, Shutterstock

Etichete: Portugalia

1Comentarii

  • Avatar
    Syren Den
    apr 9, 2022

    Reading anywhere something about Portugal always bring some memorable experience while writing essay in Ireland, specially attending that night. I am simply wonder how would it feel like to tour around the Europe on single motorcycling and there would be no better way to to have exhilarating and adventurous right

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code