Grădina Alexandru din Moscova

Grădina Alexandru din Moscova

De-a lungul laturii vestice a Kremlinului se întinde unul dintre cele mai vechi parcuri moscovite, Grădina Alexandru, amenajată la începutul anilor 1820 de arhitectul Osip Bove, la ordinul Țarului Alexandru I, ca parte a planului de reconstrucție a orașului după invazia napoleoniană din 1812. Este un plăcut loc de promenadă, presărată cu tei, arțari, molizi albaștri, ronduri de flori și monumente. În partea superioară a parcului, în dreptul turnului de la mijlocul arsenalului, veți vedea o grotă decorativă construită în 1841 din ruinele caselor distruse defrancezi.

Aproape de capătul nordic se află Mormântul Soldatului Necunoscut, dedicat victimelor celui de-al Doilea Război Mondial. În fața acestuia arde Flacăra Eternă adusă de pe Câmpul lui Marte din Sankt Petersburg. Din 1997 Garda de Onoare a Regimentului Kremlinului de la mausoleul lui Lenin a fost mutată aici. Vara din oră în oră, iar iarna din jumătate în jumătate de oră se schimbă garda.

În 1996 sculptorul Zurab Tsereteli a realizat pe latura estică a parcului, aproape de intrarea nordică, o rețea de fântâni și bazine împodobite cu sculpturi, pentru a marca albia râului Neglinnaia, captat azi de un canal subteran.

Mai multe informații găsiți în ghidul Moscova.

Etichete: Moscova

Comentați

Toate câmpurile sunt obligatorii!

Nume:
E-mail: (Adresa nu va fi făcută publică.)
Comentariu:
Type Code